14/6/12

14/6/12 - "Εκλογές 2012" - TV Super 12/6/12

Στην εκπομπή "ΕΚΛΟΓΕΣ 2012" με τον Σ.Μασούρη, στο TV Super, φιλοξενήθηκε την Τρίτη 12 Ιουνίου 2012, ο Β.Μπαλάφας, μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ και μέλος της ΝΟ.Δ.Ε. ΝΔ Κορινθίας.

Στη συζήτηση συμμετείχαν επίσης οι κ. Α.Ζαφείρης από το ΣΥΡΙΖΑ, κ. Β.Μπεχράκης από τους ΑΝ.ΕΛ. και η κ. Κ.Αναστασοπούλου από τη Δημ. Ξανά.

Με την προεκλογική περίοδο να φθάνει στο τέλος της, ο Ελληνικός λαός συνεχίζει να μην μπορεί να ... αποκωδικοποιήσει τον γρίφο των προταγμάτων του ΣΥΡΙΖΑ και των συνιστωσών του. Ακόμα και όταν τίθενται στους εκπροσώπους του απλά διευκρινιστικά ερωτήματα, εκείνοι πετάνε τη μπάλα στην εξέδρα και "εμπορεύονται" με όρους λαθρεμπορίου τις δυσκολίες και τις δυσχέρειες του ελληνικού λαού. Κανείς από τους εκπροσώπους που εμφανίζονται στα τηλεοπτικά πάνελ δεν φαίνεται να αναγνωρίζει τους ίδιους του τους συναδέλφους καθώς ακυρώνουν ο ένας τον άλλο.

Ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ δεν διστάζει να εκστομίσει αφορισμούς, μηδενισμούς και ύβρεις προκειμένου να στηρίξει το χάος των απόψεών του. Δεν διστάζει να θεωρεί "σάπιο" συλλήβδην το πολιτικό σύστημα αλλά να ξεχωρίζει μονάχα όσους συντάσσονται μαζί του. Στην τακτική αυτή, ακόμα και η απλή αναφορά ότι ο κ. Γλέζος ήταν εκλεγμένος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, οδηγεί σε παραλήρημα εφηβικού μεγαλείου καθώς το αντεπιχείρημα είναι οι αγωνιστικές περγαμηνές του, χωρίς πουθενά να αναφερθεί κάποια κατηγορία για την πολιτική δραστηριότητα του κ. Γλέζου.

Μέσα σε όλα αυτά, ακόμα και η ιστορία βιάζεται από τη διαστρέβλωση που επιχειρούν. Η αναφορά στο σύνταγμα των Κορυσχάδων είχε γίνει από την ίδια την κα Δούρου σε τηλεοπτική εκπομπή. Κανείς από τη ΝΔ, ποτέ δεν επιχείρησε να κάνει αναφορές σε προεμφυλιακή ή μετεμφυλιακή περίοδο, όμως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν διστάζει να παραπληροφορεί αρνούμενος ουσιαστικά να δεχθεί ότι η κυβέρνηση των Κορυσχάδων διαλύθηκε ακριβώς επειδή η Αριστερά επιχείρησε να καπηλευθεί τον αντιναζιστικό αγώνα του ελληνικού λαού και να τον οδηγήσει στην αγκαλιά του Στάλιν όταν ακόμα και ο ίδιος κάτι τέτοιο δεν το συνυπέγραψε ποτέ. Εκτός αν την επικαλούνται υπονοώντας ότι αν δεν εκλεγούν εκείνοι, θα δημιουργήσουν άλλη κυβέρνηση που θα ικανοποιεί τα κελεύσματά τους ....

Ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ αρνήθηκε να απαντήσει επί μιάμιση ολόκληρη ώρα στο απλό ερώτημα τί θεωρεί το κόμμα του μικρομεσαίο εισόδημα, ποια δάνεια θα σβήσει (όπως διακηρύττει) και με ποιες προϋποθέσεις. Αρνείται το ότι στάθηκε διαχρονικά απέναντι σε κάθε είδους μεταρρύθμιση και αξιολόγηση σε κάθε επίπεδο του ελληνικού κράτους, αντιτάχθηκε στις ιδιωτικοποιήσεις και ουσιαστικά ενίσχυσε τις συντεχνίες ακόμα και μέσα στην Ανώτατη Εκπαίδευση με τη μάχη του ενάντια στην έκδοση επαγγελματικών δικαιωμάτων αποφοίτων.

Είναι προφανές ότι η μόνη θέση του ΣΥΡΙΖΑ είναι η στείρα αντιπολίτευση ακόμα και απέναντι στον εαυτό του. Ο Ελληνικός λαός δεν θα πάρει απαντήσεις ακόμα για τα πιο απλά θέματα.

Δυστυχώς σε αφοριστικό και μηδενιστικό λόγο φαίνεται να καταφεύγουν και οι ΑΝ.ΕΛ. που προτείνουν την καταγγελία των πάντων και ισοπεδώνουν με την πολιτική τους στάση, συλλήβδην το οτιδήποτε δεν συμφωνεί πλήρως με τις δικές τους θέσεις.

Η Δημ.Ξανά δείχνει διατεθειμένη να συνεργαστεί με κάθε δύναμη που δεν θα διασαλεύει τη θέση της χώρας στο ευρωπαϊκό γίγνεσθαι.   

Η ΝΔ προτείνει ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα τροποποιήσεων και μεταρρυθμίσεων που θα φέρουν ανάπτυξη και θέσεις εργασίας. Υπάρχουν δυνάμεις στη χώρα σε όλους τους επαγγελματικούς χώρους, σε όλους τους κλάδους που θέλουν να αγωνιστούν επί ενός ελάχιστου υπόβαθρου για την ανάταξη της χώρας. Αυτό μπορεί να γίνει με κοινωνική συνοχή, αίσθημα ασφάλειας μέσα στις τοπικές κοινωνίες και σαφή ευρωπαϊκό προσανατολισμό.


Δείτε το σχετικό video :




Βασίλειος Μπαλάφας




1 σχόλια:

Βασίλειος Α. Μπαλάφας είπε...



Με απόλυτο σεβασμό στο δικαίωμα του καθενός μας να παραδεχθεί ένα λάθος που έχει κάνει, μια αστοχία, ή κάτι για το οποίο ειλικρινώς επιθυμεί να ανασκευάσει, θα ήθελα να ενημερώσω τον σχολιαστή ο οποίος καθημερινά αποστέλλει μέσω σχολίων χυδαία και υβριστικά μηνύματα εναντίον μου προσωπικά, ότι έχει ήδη κινηθεί διαδικασία από τη δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος σχετικά με την πρακτική και τη γενικότερη δράση του, όχι μόνο εδώ.

Διευκρινίζω και τονίζω ότι δεν αναφέρομαι σε πολιτικά σχόλια, ούτε σε σχόλια που αποτελούν μέρος μιας πολιτικής συζήτησης ή ηλεκτρονικής κουβέντας ή ακόμα και πολιτικής αντιπαράθεσης.

Μετά τις εκλογές θα δημοσιεύσω μαζεμένα μερικά από αυτά, όπως και άλλα που έχω δεχθεί στο Facebook.

Το blog του καθενός δεν θα γίνει χώρος που θα βγάζει όποιος θέλει "ανώνυμα" και όχι "ψευδώνυμα" (μέσω σύνδεσης με λογαριασμό google ή άλλον), το κόμπλεξ του, τα κατώτατης στάθμης ένστικτά του ή τα αρρωστημένα συμπλέγματά του.

Τον καλώ να εξανθρωπιστεί.


Β.Μπαλάφας