20/2/17

20/2/17 - Προσομοίωση Π.Σ. από τον Ε.Ο.Π.Ε. στην Κόρινθο

Προσομοίωση Περιφερειακού Συμβουλίου

Ολοκληρώθηκε την Κυριακή το απόγευμα η Προσομοίωση Περιφερειακού Συμβουλίου που διοργανώθηκε για πρώτη φορά από τον Ελληνικό Οργανισμό Πολιτικών Επιστημόνων (Ε.Ο.Π.Ε) και την Περιφέρεια Πελοποννήσου, στην Κόρινθο, από τις 17 έως τις 19 Φεβρουαρίου 2017, υπό την αιγίδα του τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και έλαβε χώρα στις αίθουσες του Επιμελητηρίου Κορινθίας το οποίο φιλοξένησε υποδειγματικά τη διοργάνωση.

Η προσομοίωση ξεκίνησε την Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου το μεσημέρι με τις εναρκτήριες ομιλίες του Αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας κ. Πελοπίδα Καλλίρη, του Προέδρου του Επιμελητηρίου Κορινθίας κ. Βασίλη Νανόπουλου, του Γενικού Γραμματέα του ΕΒΕΑ κ. Νίκου Σοφιανού, του Καθηγητή του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου κ. Νικολάου Τζιφάκη, και του Πρόεδρου του Ε.Ο.ΝΕ.Π.Ε. κ. Ευάγγελου Σπανού. Συντόνισε, εκ μέρους της Διοίκησης της Αντιπροσωπείας του ΕΟΠΕ στην Κόρινθο, ο Κωνσταντίνος Τοπιντζής.

Σκοπός του συνεδρίου ήταν να εξοικειώσει τους συμμετέχοντες με τους κανόνες και τους τρόπους λειτουργίας της περιφερειακής αυτοδιοίκησης και να προωθήσει την έννοια της δημοκρατίας και του πολίτη μέσω της ενεργούς ενασχόλησης των νέων με τα κοινά. Η προσομοίωση αποτελείτο από 5 υποθετικές παρατάξεις, οι οποίες κάλυπταν το ιδεολογικό φάσμα της ελληνικής πολιτικής σκηνής μέσα στην Περιφέρεια.

Στην Προσομοίωση συμμετείχαν περισσότεροι από 40 φοιτητές από όλη την Ελλάδα.

Ο Ελληνικός Οργανισμός Πολιτικών Επιστημόνων (Ε.Ο.Π.Ε) ιδρύθηκε το 2008 από πολιτικούς επιστήμονες με όνειρο τη δημιουργία ενός δίαυλου επιπλέον εκπαίδευσης πέραν των ακαδημαϊκών προγραμμάτων σπουδών, μέσω της εθελοντικής προσφοράς εργασίας, καθώς και την ενίσχυση και ανάδειξη του ρόλου του Πολιτικού Επιστήμονα σε τοπικό, περιφερειακό και διεθνές επίπεδο. Αποτελεί Αστικό Επιστημονικό – Επαγγελματικό Σωματείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα. Πρόεδρος του Ε.Ο.Π.Ε. είναι ο κ. Συμεών Σιδηρόπουλος και Πρόεδρος του νεανικού τμήματος του Ε.Ο.Π.Ε, Ε.Ο.ΝΕ.Π.Ε., είναι ο κ. Ευάγγελος Σπανός. Η Αντιπροσωπεία της Κορίνθου που ανέλαβε και την κύρια οργανωτική ευθύνη αποτελείται από τους Κωνσταντίνο Τοπιντζή, Αθανάσιο Μιχαλόπουλο, Μυρτώ Ρέκκα, με επόπτη τον Βασίλειο Μπαλάφα.

Στο κλείσιμο της διοργάνωσης την Κυριακή, σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Νανόπουλος και απονεμήθηκαν τρία βραβεία μετά από ψηφοφορία μεταξύ των συμμετεχόντων σε εκείνους που επέδειξαν εξαιρετικές δεξιότητες (ρητορική, θεσμική αρτιότητα κτλ) κατά τη διάρκεια της Προσομοίωσης.


Φωτογραφίες :


















































Σχετικό βίντεο :





Εξωτερική πηγή : ekorinthos.gr